Natuurrijke wandeltocht rond Nieuw Milligen

De wandelcommissie Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn houdt zaterdag 9 en zondag 10 november a.s. vanuit Nieuw Milligen de dertiende Kootwijker duin- en veentocht. Bij deze wandeltocht kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden van vijf, tien, vijftien, twintig en vijfentwintig kilometer. De routes zijn grotendeels onverhard en voeren, afhankelijk van de gekozen afstand, door bos-, heuvel-, heide- en veengebieden. De routes zijn vergeleken bij voorgaande jaren gewijzigd. Wel zijn ze op beide wandeldagen gelijk. Nordic walkers zijn ook welkom. Honden mogen meelopen, mits aangelijnd. Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn. De wandelaars krijgen een duidelijke routebeschrijving mee; bovendien is de route met pijlen aangegeven.

De start is bij Landal Rabbit Hill, Grevenhout 21, 3888 NR Uddel/ Nieuw Milligen.
De starttijden zijn: 25 km 9-10 uur, 20 km 9-12 uur, 15 km 9-13 uur, 10 en 5 km 9-14 uur. Op beide kortste afstanden is onderweg geen rustplaats voorzien. Om uiterlijk 17 uur moeten de wandelaars hun route voltooid hebben.

Iedere wandelliefhebber kan aan deze tocht deelnemen. Lidmaatschap van een wandelsportorganisatie is niet noodzakelijk. Deelname kost €3,50 euro per persoon, inclusief routebeschrijving en wandelboekplaatje; leden van een erkende wandelsportorganisatie betalen een euro minder. Na afloop is tegen kostprijs een herinnering verkrijgbaar.
Voor nadere inlichtingen: tel. 06 – 53764861 b.g.g. 055 – 5229060 of http://www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten.
E-mail: wandelcommissie@4daagseapeldoorn.nl.

Wat de routes betreft:
Alle afstanden gaan na vertrek vanaf het Atrium van Rabbit Hill naar bosgebied de Pastorie.
Na de splitsing met de overige afstanden, gaat de 5 km via een mooi smal slingerend paadje richting het Kootwijkerveen. Net voor het Kootwijkerveen komen alle andere afstanden weer bij de 5 km, om gezamenlijk langs het Kootwijkerveen terug te gaan naar het bungalowpark.
De overige afstanden gaan vanaf de splitsing met de 5 km via mooie bospaden richting het bosgebied De Vrome Bergen, waar een ontmoeting met wild zeker niet onmogelijk is. Vanaf dit bosgebied wordt koers gezet richting halte Assel. Net voor de spoorovergang ligt de splitsing en samenkomst van de 10 km met de 15,20 en 25 kilometer.
Nadat deze afstanden hun lus richting Kootwijk hebben gehad komen zij hier weer samen met de 10 kilometer, via de brug over de A1 gaat het weer naar De Vrome Bergen en de samenkomst met de 5 km.
De 15, 20 en 25 km gaan via een mooi slingerend pad richting de rust, dit jaar voor het eerst op bungalowpark De Berkenhorst, waar ook EHBO aanwezig is. Na de rust gaan de 20 en 25 km eerst over de Kerkendel en later over de Duinweg. De 20 gaat na de splitsing met de 25 km richting de grote zandvlakte het Kootwijkerzand. De 25 km gaat nog even verder via bospaden richting de nieuwe uitkijktoren van Staatsbosbeheer. Een beklimming is zeker bij helder weer zeker de moeite waard. Na de uitkijktoren begint het pad over het Kootwijkerzand, af en toe even afgewisseld met een bospad. Halverwege komt de 20 kilometer hier weer bij en gaat het naar de Berkenhorst voor de tweede rust. Hierna gaat het via een bospad en de grindweg Assel naar de samenkomst met de 10 km. Als met al zeker voor de langere afstanden (15, 20 en 25 km) een pittige wandeltocht mede doordat een gedeelte door het stuifzandgebied van Staatsbosbeheer bij Kootwijk gaat.