Voorlichtingsmaterialen Corona

Bericht van Jan van Eijk, Buurtregisseur Apeldoorn Noordwest/Centrum

In ons buurtteam Orden is de vraag gesteld of anderstaligen goede informatie krijgen over Corona en vaccinatie. Uiteraard doet iedereen zijn/haar best om mensen te informeren.

Zelf heb ik de ervaring dat er ook veel mensen zijn die niet goed zijn geïnformeerd en de keuze maken zich niet te laten vaccineren op basis van onjuiste informatie. Ook in het landelijke nieuws afgelopen dagen worden zorgen uitgesproken over de vaccinatiebereidheid van mensen in wijken die sociaal meer onder druk staan.

Ik heb gesproken met Sunay Nuraydin Medewerker gezondheid bevordering bij de GGD noord en Oost Gelderland. Zij hebben veel informatie in verschillende talen overzichtelijke bij elkaar gezet. Je kunt op de linkjes klikken en dan kom je bij de meest recente informatie uit. Kijk maar gewoon rond, ik vond Pharos goede éénvoudige informatie geven over het vaccineren. Maar je kunt van alles vinden als je op de links klikt.

Maak gerust gebruik van de voorlichtingsmaterialen stuur het naar andere sleutelfiguren in de wijken en probeer mensen te informeren.

Verder kun je gebruik maken van de facebookpagina’s van GGD-NOG https://www.facebook.com/ggdnog van

Covid-19 informatiecentrum https://www.facebook.com/search/top?q=coronavirus%20informatie en de facebookpagina van Sunay Nuradin zelf https://www.facebook.com/profile.php?id=100010956151065 Op deze laatste kunnen bewoners in de wijk laagdrempelig informatie vinden.

Klik hier voor Voorlichtingsmaterialen Corona van de GGD.