Nieuwe dienstregeling

Copyright De Stentor en Keolis

Op zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling van de trein en bus van start in Apeldoorn. Dit is de laatste dienstregeling die Keolis rijdt onder de naam Syntus Gelderland. Vanaf december 2020 mogen wij nog eens 10 jaar lang het busvervoer in Apeldoorn en omstreken blijven uitvoeren. Dat zal gebeuren met in ieder geval nieuwe elektrische witte bussen onder de naam RRREIS.

Tot het zover is mogen nog een jaar genieten van de groene en blauwe bussen in het Apeldoornse straatbeeld. Voor de dienstregeling die over ruim 2 weken van start gaat hebben we een paar minimale veranderingen. Vaak wijzigen de vertrek- en aankomsttijden met een minuut of twee.

Qua ritten zijn er de volgende veranderingen te noemen:

  • Op zaterdag overdag bus 1 naar het Ziekenhuis elke 20 ipv elke 15 minuten gaat rijden. Reden is het geringe gebruik van bus 1 op zaterdag.
  • Na 21:00 wijzigen de vertrektijden van bus 4 naar De Maten. De bussen gaan (weer) om :09 en :39. Er rijdt dan samen met bus 3 ieder kwartier een bus naar De Maten.
  • Lijn 11 gaat in de ochtend de ritten die tot de Erasmusstraat rijden ‘rechtsom’ rijden. Zo hoeven de meeste scholieren niet de weg over te steken.
  • De laatste rit van bus 15 (ca 19:00 vanaf station) wordt een Kolibrie. Deze rit moet je net als de ritten in de rest van de avond en weekend reserveren.
  • Op zaterdag gaat bus 231 ook rijden. Reden is het toenemende gebruik van bus 91 naar Arnhem op zaterdag.

Zie de bijlage voor alle wijzigen aangaande de bussen in de gemeente Apeldoorn.

De veranderingen zijn (binnenkort) ook terug te lezen op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling. Hier kunt u vanaf circa 1 december ook de tabellen met de tijden opzoeken. De dienstregeling vanaf nu al opvraagbaar via www.9292.nl. Selecteer een datum ná 15 december om al de exacte tijden op te zoeken.