WereldLichtjesDag, dag van het overleden kind

Zondag 8 december 19.00 uur gaat er een golf van licht over de hele wereld ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Op ruim 80 locaties in Nederland is er op zondag 8 december 2019 een herdenking in het kader van WereldLichtjesDag. Zo ook in Apeldoorn waar het initiatief tot WereldLichtjesdag in Nederland is ontstaan. De locaties zijn te vinden op Wereldlichtjesdag.nl. In Apeldoorn vindt de herdenking plaats in Park Berg en Bos.

Op de tweede zondag in december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al is geleden. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Lees hier meer. . .